single.php

PanPastel

Een redelijk nieuw product dat steeds meer tekenaars gebruiken is PanPastel! Dit product komt uit Amerika en zijn kortgezegd een grote hoeveelheid pigmenten in een rond plastic bakje. Het doet een beetje denken aan make-up want PanPastel breng je aan met de bijbehorende sponsjes. Ieder bakje bevat 9 ml aan PanPastel en dat is 40% meer dan een gemiddeld pastelkrijtje. Je kan dus heel lang met 1 kleur.

De reden dat ik dit product interessant ben ga vinden is dat het goed te gebruiken is in combinatie met pastelpotloden. Ik gebruik voornamelijk pastelpotloden en zet daarmee ook mijn basislaag op, omdat krijt een te dikke laag maakt en ik er dan moeilijk overheen kan tekenen. Met PanPastel is dit anders. Je brengt met PanPastel dunne laagjes aan en dit is ook aan te raden. Zet je kleur in 2-3 laagjes op in plaats van te proberen zoveel mogelijk aan je sponsje te krijgen en dit op papier te smeren. Met de dunne laagjes brengt je kleur steeds een stukje meer naar voren en je kan er daarna nog goed met pastelpotloden overheen tekenen. Ideaal voor het opzetten van je basislaag dus!

Bij het aanbrengen van pastelkrijt moet je vaak nog het krijt uitsmeren om het mooi in het papier te vegen. Bij PanPastel breng je het aan met een sponsje en heb je direct dit effect. Dus 1 handeling minder.

Nog een voordeel die ik ben tegengekomen in het gebruik van PanPastel is hoe schoon het werkt. Het wordt aangeraden om met de bijbehorende sponsjes te werken in plaats van met je vingers. En ik moet zeggen dit werkt ook een stuk beter. De sponsjes pakken het pastel goed op en je brengt het vervolgens heel makkelijk aan op je papier. Wattenstaafjes bijvoorbeeld zuigen het pastel teveel op waardoor je daarna nauwelijks wat op papier krijgt. Het is dus aan te raden met deze soffttools te werken. Bovendien zijn ze in alle maten en vormen te krijgen en heb je al gauw je favorieten waar je graag mee werkt.

PanPastel geeft ook minder stof dan de meeste pastelkrijt, dus je houdt makkelijker je papier schoon.

Let bij het gebruik van de sponsjes wel op dat je niet teveel druk zet op het sponsje bij het aanbrengen van het pastel op je papier, anders slijt je sponsje te snel! Op sommige papiersoorten is het uiteindelijke slijten niet te voorkomen, maar aai altijd met je sponsjes in plaats van te drukken.
Panpastel sponsjes maak je schoon door ze simpelweg af te vegen aan een keukenpapiertje of onder de kraan met zeep, daarna goed laten drogen.

Heb jij PanPastel al geprobeerd? Wat vind jij de voordelen en waar loop je tegenaan? Laat het mij hieronder in een reactie weten!

Nu in de webshop te koop: Alle losse kleuren PanPastel, sets en alle sponsjes.
Binnenkort verschijnt er een video op deze website over het gebruik ervan.

Tip: Gebruik de PanPastel trays om je PanPastel makkelijker op te bergen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Alert: Content is protected !!