Algemeen

Materiaal

De eerste cursussen gaan over het tekenen met pastelpotloden en pastelkrijt. Met dit materiaal kun je hele mooie overgangen maken, heel gedetailleerd tekenen en makkelijk in lagen opbouwen. Nog een groot pluspunt is het werken van donker naar licht, waardoor je heel goed hightlights kan aanbrengen. We gebruiken hiervoor de beste tekenmaterialen en deze kun je in de webshop van Realisme in Portret aanschaffen.

Niveau

Bij iedere cursus wordt vermeld of deze geschikt is voor beginners en/of gevorderden. Als beginner is het verstandig om te starten met de basiscursus. De basiscursus bevat een uitgebreide uitleg over het materiaal en je begint met niet te moeilijke onderwerpen. Gevorderd ben je als je de basis kent en al een paar tekeningen hebt gemaakt in pastel. De lessen zijn geschikt vanaf een leeftijd van 16 jaar en ouder.

Realisme

Alle cursussen gaan over het realistisch tekenen naar aanleiding van foto’s. Ik geef alle tips en aanwijzingen die je verder helpen om beter te worden in het realistisch natekenen. Daarnaast vergt het veel oefening en geduld. Het precieze tekenen werkt ook heel ontspannend. Het is een techniek waarbij je steeds een stapje verder komt en je je liefde voor dieren en je omgeving mee kan uiten.

Zelfstudie

De cursus is voornamelijk gebaseerd op zelfstudie. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt en in de video’s worden technieken voorgedaan. Heb je toch een vraag? Dan kun je bij het betreffende onderwerp een vraag insturen of een vraag plaatsen in de Community.

De leeromgeving

De online cursussen bevatten veel video’s waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd en wordt voorgedaan. Je hebt direct toegang tot de hele cursus zodat je deze op je eigen tempo kan volgen.

De cursus is overzichtelijk ingedeeld in hoofdstukken met begeleidende tekst. De meest gebruikte kleuren worden benoemd per tekening. De foto’s die worden gebruikt in de video’s zijn te downloaden zodat je ze zelf ook kunt natekenen.

Materialen

Community

Heb je een Facebookaccount? Dan kun je gratis gebruik maken van de community! Hierin bevindenzich alle deelnemers van de workshops en online cursussen. Je kunt je gemaakte opdrachten plaatsen, vragen stellen, inspiratie op doen en mee doen met de challenges.

Aanvulling

Een goede aanvulling op je cursus is een dagworkshop waarbij je een hele dag persoonlijk wordt begeleid, er tips worden gegeven, demonstraties worden gedaan en alle mogelijkheid hebt om vragen te stellen. Andersom is de online cursus een goede aanvulling op de workshops, zodat je thuis met ondersteuning verder kan.

Onderwerpen

Er zullen steeds meer cursussen worden toegevoegd met verschillende onderwerpen. Ook zullen er af en toe losse video’s worden aangeboden. Wil je op de hoogte blijven van nieuw geplaatste cursussen of video’s? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Cursussen

  • Online cursus: Katten tekenen in pastel

    Deze uitgebreide online cursus: katten tekenen in pastel gaat je helpen beter te worden in het realistisch tekenen van katten wat je ook kan toepassen op andere dieren. Tijdens deze 13 lessen leg ik uit welk materiaal we gaan gebruiken, hebben we het...

  • Online basiscursus tekenen met pastel

    In deze basiscursus leer je eerst alles over het materiaal pastel. Welke pastelpotloden en welk krijt gebruik je en op welk papier werkt dit het beste. Ook worden er verschillende tips en trucs gegeven over handige materialen die gebruikt worden naas...