index.php

Pastelkrijt op velourspapier

Op 8, 9 en 10 juni was het dan zover! De workshops gegeven door Emma Colbert. Een jaar geleden had ik haar toegevoegd op Facebook en zo raakten we aan de praat. Ze vertelde dat ze binnenkort in Nederland zou zijn en of ik het leuk zou vinden als ze bij mij langs kwam? Natuurlijk!

Zo hebben we een hele leuke middag gehad en we spraken over tekeningen in opdracht, het mooie materiaal pastel en uiteindelijk of ze wel eens workshops geeft. Dat deed ze en ze wilde ook wel eens naar Nederland komen om les te geven.

Het idee was er en vroeg er om zo snel mogelijk waar te maken. Emma kon in 2018 wel meerdere workshops komen geven. Aan mij de taak om het te organiseren! Ik ben gaan rondvragen en kreeg gelijk al een grote groep van mijn eigen deelnemers enthousiast.

Een jaar leek zover weg

Maar voor je het weet is het zover, de eerste workshopdag! Ik ging zelf ook meedoen aan de workshop en had een mooie kattenfoto uitgezocht. Vantevoren wist ik dat we met soft pastelkrijt op velourpapier aan de slag gingen.  Velourspapier is wat dunner en het is fijn om dit te plakken op foamboard. Zo heb je een mooie stevige ondergrond om op te tekenen en om je krijt op uit te vegen. Voor het uitvegen is het namelijk soms nodig om meer druk te zetten op het papier. Dan is foamboard wel heel fijn om onder je papier te hebben.

Tijdens deze workshop konden we ook voor het eerst Unison krijt op velourspapier proberen. En wat is dat fijn krijt! Het is zacht, er komt veel kleur vanaf maar als je het krijtje breekt ( en dat doe je veel) dan heb je wel mooie scherpe kantjes aan je krijtjes. En daar kun je dan de details mee tekenen. Unison wordt in Nederland nog niet verkocht dus ik heb gelijk deze mooie kans gepakt en contact gelegd met Unison in Engeland. Ik heb de sets kunnen toevoegen aan mijn webshop! En als je al die kleuren bekijkt dan wordt je gewoon blij en hebberig. Een hele mooie toevoeging aan mijn andere favoriete merken pastelkrijt (Sennelier en Rembrandt).

De workshops verliepen erg voorspoedig

In het begin is deze techniek even wennen, maar na verloop van tijd kreeg iedereen er handigheid in. Je werkt vooral veel met krijt en moet het hele gedetailleerde wat los kunnen laten. Voor mij ook even wennen dus. Maar wat mij gelijk opviel waren de heldere kleuren die van iedereens tekening afspatte door het gebruik van Unison op velourspapier. Bekijk de resultaten hieronder!

Emma heeft iedere ochtend een duidelijke demonstratie gegeven en zo konden we eerst in het klein oefenen. Iets wat gelijk naar voren kwam was: bekijk je werk van een afstand en niet van dichtbij. Want van afstand lijkt het realistisch en valt alles mooi samen. Zoals de kleuren in de schaduwen en in het wit. We hebben daarin veel gewerkt met lila en paars.

Het waren 3 leerzame en gezellige dagen en we hebben besloten om ieder jaar een workshop met Emma te geven! Ben jij er dan bij?

Winkelwagen
0
error: Alert: Content is protected !!