single.php

Het idee van de online cursus ontstond door de live video’s op Facebook die ik vorig jaar regelmatig maakte. Er werd vaak gereageerd dat het leerzaam was om mee te kijken. Hoe ik mijn kleuren uitkies, welke volgorde ik aanhoud, hoe ik details aanbreng.

Daarnaast krijg ik vaak de opmerking dat Enschede zo ver weg is. Gelukkig zijn er alsnog heel veel mensen die de rit naar Enschede maken om een workshop bij mij te komen volgen , zelfs uit Spanje, Ierland en België! Want ik vind het ook ontzettend leuk om iedereen te leren kennen.

Voor diegene die de rit niet kunnen maken, is de online cursus toch een mogelijkheid om van mij te leren. Ik laat graag mensen kennis maken met pastel. En ik vind het heel leuk om mensen te helpen om hun techniek te verbeteren, te verfijnen. Zelf ben ik rond mijn 16e jaar met pastel begonnen en toen was er nog bijna niks over bekend. Er waren weinig tekenaars die gebruik maakten van Youtube. Ook waren er nauwelijks workshops over dit materiaal. Ik heb dus alles zelf moeten uitproberen. Dit was een lang proces, waar ik absoluut van heb genoten. Het was alleen wel heel fijn geweest als iemand mij destijds had verteld hoe ik het beste kon beginnen, zodat ik vanaf dat punt direct kon beginnen met oefenen en dan was het allemaal wat sneller gegaan.

Maanden geleden ben ik met de voorbereidingen begonnen voor de online cursus, toen was er alleen nog geen zicht op wanneer het platform klaar zou zijn. Ik wilde graag zoveel mogelijk gemak voor jullie en daarom alles op 1 website. Het platform voor de cursussen moest dus achter de site gebouwd worden. Afgelopen maand ging het ineens hard met het bouwen en daarom ben ik nu ook volop mijn scripts aan het verfilmen.

Om jullie zoveel mogelijk keuze te geven heb ik besloten dat het niet 1 grote cursus wordt maar meerdere cursussen over een specifiek onderwerp. Er is zoveel te leren dat ik dit graag stap voor stap met jullie wil gaan beleven. Bovendien kun je zo kiezen over welk onderwerp je wat wilt leren en hoef je niet alles te doen. Iedere keer als je een cursus aanschaft ontvang je direct alle video’s en informatie en dit blijft ook altijd beschikbaar. Zo kun je op je eigen tempo aan de slag.

Nog een reden om een online cursus te starten is de opmerking van deelnemers die na een dagworkshop thuis aan de slag willen maar wel graag met ondersteuning. De online cursussen kun je dan gebruiken als naslagwerk of om thuis zelf verder te kunnen met andere onderwerpen.

Ik begin met een basiscursus die nu voor iedereen beschikbaar is. Heb je eerst nog vragen? Stel ze hieronder! Of bekijk de pagina van de online cursus waar alle algemene informatie op staat. Je kunt de cursus aanschaffen door deze af te rekenen in de webshop. Maak daarbij gelijk een account aan zodat je via je account altijd snel bij je cursus kan, ook daar kun je de voortgang van de cursus bekijken.

Ik kijk ernaar uit om nog veel meer cursussen voor jullie te maken en jullie zo alles te leren wat ik weet over het realistisch tekenen met pastel!

Over welke onderwerpen wil jij graag een online cursus zien?

Meng je in het gesprek!

 1. mvdbroek schreef:

  wat heb je de eerste online cursus geweldig in elkaar gezet, dank je wel. ik zou graag een cursus zien met pastelpotloden van een portret van mens  hartelijke groet Mieke

  1. Anne-Baukje schreef:

   Dankjewel Mieke! Wat fijn om te lezen! En het portret van de mens staat in de planning, dus die komt er absoluut ook aan. Veel plezier met de cursus!

 2. Els Douma schreef:

  Zo leuk om te doen! Alles even helder en duidelijk. Ik heb al veel nieuwe dingen geleerd.

  1. Anne-Baukje schreef:

   Super om te lezen, dankjewel Els! Ik ben alvast erg benieuwd naar jouw tekeningen!

 3. Krump schreef:

  Hallo Anne- Baukje,

  Je cursus (basis) is geweldig. Ik als reuma en spierziekte patiënt kan niet zo makkelijk reizen en vele uren ergens op een stoel gaan zitten. Helaas want live ondersteuning is natuurlijk het beste. Ik verheug me op de hondencursus en de katten cursus ga ik ook vast nog doen. Misschien zelfs het portretteren van mensen. Ik heb niet heel veel met mensen tekenen 🙂 Maar het is wel leerzaam natuurlijk. Je vraagt waar wij als cursisten graag een cursus over zouden zien; in mijn geval. Landschappen en achtergronden. Daar kan ik nl. weinig over te vinden. Althans niet met goede uitleg. Ben heel blij dat ik jouw site gevonden heb en het geeft na ruim 28 jaar niet meer getekend te hebben een hele goede stimulans om mijn tekenwerk, wat toch een beetje op kinderen/ tiener niveau was blijven hangen te ontwikkelen en verbeteren

  Dank je wel daarvoor!!

  1. Anne-Baukje schreef:

   Hallo, wat ontzettend fijn om te lezen dat ik je op deze manier kan helpen! Ik zal dit jaar een video maken over landschap tekenen. Bedankt voor je mooie bericht en veel tekenplezier gewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Alert: Content is protected !!