Introductie

Gratis voorbeeld
  • 3 min.
Koop eerst de cursus voordat je met deze test begint.

Leuk dat je deze online cursus over het tekenen van katten in pastel gaat volgen! Tijdens deze 13 lessen leg ik uit welk materiaal we gaan gebruiken, hebben we het over fotokeuze, auteursrecht en compositie, geef ik je tips over het kiezen van je papierkleur, gaan we twee ogen en  korte en lange vacht oefenen in de kleuren wit, zwart/grijs, cypers en rood, bekijken we de neus en oren van dichtbij. En we gaan een heel portret natekenen. Je zult deze cursus heel veel korte vacht gaan oefenen en daar alles over leren.

Iedere les bevat een video met demonstraties en begeleidende voiceover en tekst. De voorbeeldfoto’s kun je downloaden via een knop onder de tekst. Heb je een les afgerond? Dan kun je deze zelf afronden door op de knop onder de video te klikken: les afronden. Het is voornamelijk zelf studie maar heb je een vraag dan kun je bij de les een vraag insturen.

Ben je op zoek naar het juiste materiaal? Dan heb ik voor jou een materialenpakket samengesteld waarin de meest hoofdzakelijke benodigdheden zich bevinden. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de gebruikte kleuren pastelpotloden aan te schaffen. En heb je het het materialenpakket van de basiscursus al, dan heb ik een potlodenset voor je samengesteld, zodat je geen dubbele potloden ontvangt!

Heb je al materiaal? Het is niet noodzakelijk om precies hetzelfde aan te schaffen, ik geef alleen aan wat voor mij het beste werkt. Als het maar pastelpotloden zijn en geen kleurpotloden!

Als je de cursus hebt afgerond dan kun je je laatste tekening van het portret van Charlie op de foto zetten en naar mij opsturen per e-mail voor persoonlijke feedback. Ik zal je dan verbeterpunten doorgeven maar ook tips voor de volgende keer en natuurlijk de tops!

Vind je het leuk om je werk te delen met andere deelnemers dan kun je je direct al aanmelden bij onze community op Facebook! Zoek op realisme in portret workshopgroep en wordt lid! Ik zal je dan zo spoedig mogelijk toevoegen aan de groep. In deze besloten groep bevinden zich alle deelnemers van de afgelopen jaren en je kunt hier je werk plaatsen en inspiratie opdoen of vragen stellen.

Wil je ook graag honden, paarden, wildlife, landschappen of mensenportretten leren tekenen? Dan raad ik je aan om de cursuspagina op de website in de gaten te houden of lid te worden van de nieuwsbrief. Want er zullen nog vele cursussen volgen.