index.php

Realistisch dieren tekenen met pastel

Het realistische tekenen werkt ontspannend en brengt je veel voldoening. Je kan je favoriete dieren op papier zetten en zo in detail tekenen dat je het gevoel hebt het dier aan te kunnen raken.

Om mijn technieken over te brengen geef ik workshops, maak ik online cursussen en heb ik twee boeken geschreven. Mijn eerste boek gaat over het tekenen van huisdieren en het nieuwste boek gaat over het tekenen van wilde dieren.

Graag neem ik je mee in mijn technieken met het veelzijdige materiaal pastel en inspireer ik je om zelf aan de slag te gaan met deze leuke hobby!

Huisdieren tekenen met pastel

Onze huisdieren hebben een speciale plek in ons hart. Het is daarom prachtig om ze te kunnen vereeuwigen in de vorm van een tekening! Door veel te oefenen heb ik mijzelf het realistisch tekenen aangeleerd en die kennis geef ik graag door. Met behulp van dit boek leer je verschillende basistechnieken over het tekenen van huisdieren met pastel en krijg je handige tips, technieken en werkwijzen die zowel handig zijn voor zowel de gevorderde als de beginnende tekenaars. Daarnaast lees je persoonlijke verhalen over mijn werk en van opdrachtgevers.

Lees meer over dit boek!

Wilde dieren tekenen met pastel

Als je een wild dier tegenkomt in de natuur kan dit een hele mooie ontmoeting zijn. Je bevindt je in zijn leefomgeving en je kan een glimp opvangen van zijn manier van leven en hoe de natuur eromheen werkt. Het is speciaal om dit dier en zijn omgeving te tekenen en even in die wereld te duiken. Door middel van dit boek wil ik je hiervoor enthousiast maken en je de juiste technieken en handvaten geven om zelf aan de slag te gaan! Je krijgt tips, technieken en werkwijzen die zowel handig zijn voor zowel de gevorderde als de beginnende tekenaars. Daarnaast lees je persoonlijke verhalen over mijn werk en van fotografen.

Lees meer over dit boek!

Botanisch tekenen met pastel

Als je net begint met tekenen is het heel fijn om te beginnen met planten. Ze zijn kleurrijk, je kan voor een simpele vorm bloem gaan, maar er zijn ook genoeg verschillende structuren te teken om van te leren. Ook voor de ervaren tekenaar is het heel leuk om te doen, omdat er genoeg uitdaging te vinden is. Het mooie van het realistisch tekenen is dat je tot in detail je onderwerp gaat bekijken en haast gaat analyseren. Zo kom je er achter hoe wonderlijk de natuur in elkaar zit.

Lees meer over dit boek!
Winkelwagen
0