Mogelijkheden

Pasteltekeningen

Een pasteltekening wordt gemaakt met potloden op stevig gekleurd papier. Bij dit werk kan ik erg gedetailleerd werken.

Dit kan een tekening in kleur, sepia of zwart/wit worden.

Grafiettekeningen

Een grafiettekening wordt gemaakt met grijs potlood op stevig wit papier.

Ook met deze techniek kan ik erg gedetailleerd werken. Deze tekeningen zijn in grijstinten

Olieverfschilderijen

Een olieverfschilderij wordt gemaakt met de beste olieverf op hoge kwaliteit opgespannen linnen doek of op paneel.

Bij dit werk is de stijl iets losser maar wordt er alsnog realistisch gewerkt. Het wordt afgewerkt met een vernis.

Tip. Het is ook mogelijk om meerdere onderwerpen/dieren van verschillende foto’s te combineren tot een mooie tekening. De achtergrond kun je neutraal houden door een bijpassende kleur papier uit te zoeken. Of je kunt voor een gedetailleerde achtergrond kiezen zoals bijvoorbeeld een weiland met lucht.

Er wordt uitsluitend gewerkt met professionele materialen die een lange levensduur hebben, zodat de tekeningen ook mooi blijven van kleur.

Wachtlijst

Momenteel is er een wachtlijst. Wil je graag eerder een tekening laten maken dan is een spoedopdracht mogelijk. Neem dan gerust even contact op voor de mogelijkheden. Ik reken een spoedtoeslag op het moment dat het eerder af moet dan de wachtlijst en overleg met jou of de gewenste datum haalbaar is.

Kwaliteit foto

Belangrijk! Zorg ervoor dat de voorbeeldfoto van goede kwaliteit is. Dan wordt de tekening ook realistischer en gedetailleerder. Een goede foto voldoet aan de volgende eisen: scherp, hoge resolutie, goed belicht en ogen goed zichtbaar. Hiernaast kun je een voorbeeld bekijken.

Links: niet geschikt, zoals je ziet is de foto niet scherp en zijn de kleuren niet goed.
Midden: geschikt, een foto gemaakt met de telefoon kan scherp genoeg zijn. Alleen de belichting kan hier beter.
Rechts: erg geschikt, deze foto heeft de mooiste belichting, dat zie je ook terug in de ogen.

Ik maak een uitzondering voor het tekenen van overleden dieren, is dit het geval en heb je niet zulke mooie foto’s meer? Neem dan gerust contact met mij op!

Passe-Partout

Als je een tekening hebt laten maken dan zit daar geen passe-partout en lijst bij. Een lijst en passe partout is erg smaakgebonden. Er zijn ook ontzettend veel mogelijkheden om je tekening mooi in te lijsten. Het maakt het werk echt af! Ik raad je daarom altijd aan om naar een lijstenmaker te gaan, hij heeft er een professionele kijk op en kan je goed adviseren. Het is namelijk wel noodzakelijk om je pastel of grafiet tekening in te lijsten achter glas.