Omschrijving

Tijdens deze online cursus zul je stap voor stap het realistisch tekenen van honden onder de knie krijgen! Eerst beginnen we met een korte uitleg over het materiaal, daarna volgt er een video over het maken van een goede schets,  gaan we een hondenneus tekenen, een hondenoog, een hondenbek met tong, lange en gekrulde vacht en maken we in totaal wel 2 portretten! Een extra lange online cursus waarin je weer veel leert over vacht tekenen.

Online cursus: Honden tekenen met pastel

Of Inloggen om je betaalde cursussen te doorlopen.

Benodigdheden

✓ Set pastelpotloden (Stabilo, Koh I Noor of Faber Castell)
✓ Kneedgum
✓ Puntenslijper(s)
✓ Pastelmat papier
✓ Liniaal
✓ Doezelaar en/of colourshaper
✓ Raster

Lessen

Les 1. Materiaal

pastelpotloden

Als eerste zal ik met jullie doornemen welke materialen ik heb gebruikt bij de tekeningen in alle online cursussen en welke materialen ik ook gebruik voor mijn opdrachten.

  • 6 min.

Les 2. Schetsen

Er zijn verschillende manier om je schets in de juiste verhoudingen en naar tevredenheid op je papier te zetten. Ik bespreek er een aantal met je in deze video!

  • 5 min.

Les 3. Hondenoog

We beginnen met het tekenen van een hondenoog! Het belangrijkste deel van het portret en gelijktijdig een goed startpunt in je tekening. We tekenen een close-up van een oog en ik heb een mooie voorbeeldfoto uitgekozen waar veel in gebeurd. Veel kleur, veel reflectie en een scherpe vacht met wazige vacht. Een goede oefening!

  • 81 min.

Les 4. Hondenneus

We gaan door naar een volgend leuk onderdeel van een hondenportret: de neus! Ik heb een leuke foto uitgekozen waarbij je niet alleen de neus gaat tekenen maar ook het gehele plaatje met wazige vacht en een ondergrond.

  • 115 min.

Les 5. Gekrulde vacht

Zoals bij een poedel! In mijn boek: Huisdieren tekenen met pastel vind je ook een hoofdstuk dat gaat over het tekenen van gekrulde vacht. Maar deze vacht mocht ook niet ontbreken in deze cursus omdat het tekenen van deze vacht vaak als moeilijk wordt ervaren. Graag help ik jullie hierbij met deze video!

  • 112 min.

Les 6. Puppy

Ik wilde ook aan deze online cursus graag wat nieuws toevoegen ten opzichte van de andere cursussen en dat is dit mini portretje geworden! Zelf heb ik er erg veel baat bij gehad door een tijdje mini portretjes te maken en ik laat je graag zien waarom!

  • 81 min.

Les 7. Hondenportret

Tot slot! We gaan een hondenportret tekenen waarbij je lange vacht en korte vacht in verschillende kleuren leert en het tekenen van een hondenbek met tong!

  • 205 min.