single.php

Ik kan mij er altijd een beetje op verheugen om de tekening in te lijsten of te laten inlijsten. Het maakt je tekening helemaal af!

In mijn webshop kan je sinds kort ook een aantal maten lijsten met museumglas vinden.

Blikvanger

Een passend passe-partout en lijst voegen echt wat toe aan het eindresultaat. Het staat professioneler, maar het kan de kleuren van je tekening ook versterken. Een gekleurd, maar ook wit passe-partout doet dit door een bepaalde kleur in de tekening meer naar voren te halen. Met museumglas zorg je ook voor heldere kleuren doordat dit ontspiegeld glas is.

Bescherming

Een tekening is kwetsbaar en je wilt deze graag zo lang mogelijk mooi houden. Een lijst met glas kan daarvoor zorgen. Het beste kan je gaan voor een passe-partout zodat de tekening het glas niet aanraakt en daardoor geen vlekken maakt. Het glas is ook belangrijk. Museumglas geeft 70% UV bescherming en hierdoor blijven je tekeningen langer mooi van kleur.

Tip: ook ingelijst achter museumglas moet je je tekening nooit in direct zonlicht hangen!

Waar op letten?

  • Kies niet een te krap formaat passe-partout, maar ook niet te ruim ten opzichte van je onderwerp
  • Kijk ook goed naar de buitenmaat van je passe-partout en de binnenmaat van je lijst als je deze los koopt
  • Koop voor het gemak een lijst die al voorzien is van ophanghaken
  • Maak bij het inlijsten de tekening met schilderstape vast aan het passe partout.

Stap voor stap

Stap 1: Hou voordat je begint met de tekening al rekening met de maat van je passe-partout, dit scheelt een hoop gedoe achteraf!

Stap 2: Een passe-partout neemt ongeveer een halve cm per kant in beslag van je tekening. Dus een tekening van 24×32 cm heeft een passe-partout nodig van 23×31 cm of kleiner. Je papier moet dus altijd een stukje groter zijn dan de binnenmaat van een passe-partout.

Stap 3: Een passe partout met binnenmaat 23×32 cm heeft dan een buitenmaat van 30×40, dus je hebt een lijst erbij nodig van 30×40 cm.

Welke keuze?

Vind je het lastig om te bepalen welke kleur passe partout of lijst het beste bij je tekening past? Dan raad ik je aan naar een lijstenmaker te gaan. Een lijstenmaker biedt je veel meer keuze in kleuren passe-partouts en soorten lijsten. Bovendien denkt een lijstenmaker met je mee wat het mooiste zal staan. Het zal vervolgens professioneel worden ingelijst voor je.

Tip: Een goede lijstenmaker is Baspartout in Amersfoort!

>Lijst jij je tekeningen vaak in? Welke lijst heeft jouw voorkeur?

Meng je in het gesprek!

  1. Lies Siepel schreef:

    Ik laat mijn tekeningen altijd inlijsten want ik vind dat de kers op de taart. Een mooi passe partout met een kleur die je ook in je tekening terug kan vinden maakt het helemaal af.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
0
error: Alert: Content is protected !!