single.php

Unison pastelkrijt, de kenmerken en eigenschappen

Ik kwam voor het eerst in aanraking met dit merk toen Emma Colbert haar eerste workshop in Enschede kwam geven. Emma Colbert werkt met Unison pastelkrijt op Velours, Suède of Pastelmat papier en maakt daar de mooiste tekeningen mee. 

Tijdens de workshops lag het pastelkrijt van Unison op tafel en het viel mij gelijk op hoeveel mooie kleuren er tussen lagen. Unison pastelkrijt heeft een heel ander kleurenassortiment dan andere merken. Ze hebben felle kleuren, maar vooral veel subtiele schaduw, licht en pasteltinten. Maar ook mooie natuurtinten zoals veel natuurlijke kleuren groen en bruin, wat ik wel eens mis bij andere merken.

‘’The Natural Earth 1-18 colours in our range are comprised of pure refined Italian earth. So naturally beautiful, subtle and simple.’’ – Unison Colour

Waar ik heel blij van wordt zijn de verschillende sets die ze aanbieden. Er zit altijd een set tussen die je aanspreekt qua kleuren. En dan is het nog erg moeilijk kiezen! Emma Colbert heeft verschillende sets samengesteld met dierenkleuren, maar er zijn ook sets met portretkleuren en landschapkleuren.

Het verhaal achter Unison pastelkrijt

Unison is ontstaan doordat kunstenaar John Hersey maar niet het perfecte pastelkrijt kon vinden en besloot het zelf te gaan maken. Hij vond het pastelkrijt van andere merken te snel breken, geen fijne textuur hebben en hij mistte verschillende kleuren. Jarenlang is hij thuis aan de slag gegaan om een pastelkrijt te ontwikkelen die voldeed aan zijn eisen en wensen. In 1987 heeft hij Unison pastelkrijt gedemonstreerd en mensen waren direct enthousiast. 

unison pastel john hersey

‘’For John, it was a mission to make a world of colour’’ – Unison Colour

Het is klein begonnen, maar al snel werd er uitgebreid naar een grotere ruimte om te produceren en te verpakken. Nog steeds wordt Unison pastelkrijt gemaakt op de oorspronkelijke plaats in Tarset Valley in het prachtige natuurgebied van Northumberland. Er worden ieder jaar een half miljoen pastelkrijtjes verzonden naar kunstenaars over de hele wereld.

Het proces

Unison pastelkrijt wordt gemaakt van de beste pigmenten. Deze worden met uiterste preciezie gemengd tot de juiste kleuren.

Als alle ingrediënten zijn toegevoegd ontstaat er een mooi mengsel die in kleine porties worden verdeeld. Ook dit wordt zo precies mogelijk afgemeten. De porties worden vervolgens met de hand gerold tot krijtjes. De krijtjes verschillen daarom soms van dikte. Als het gerold is dan worden ze afgesneden tot het juiste formaat.

Als de krijtjes zijn gedroogd dan worden ze met de hand gelabeld en in sets gedaan.

De professionele kwaliteit van Unison

De Unison pastels liggen in het hogere prijssegment. Dat komt omdat ze gebruik maken van de beste pigmenten, daardoor zijn ze lichtecht. Ook is alles met de hand gemaakt en verpakt. De prijs-kwaliteitverhouding komt overeen met de tijd en moeite van het produceren van dit geweldige product.

Unison pastelkrijt is verkrijgbaar in allerlei kleuren. Klik hier voor een mooi overzicht van alle kleuren of bestel rechtstreeks vanaf de kleurenkaart in de webshop!

> Heb jij de Unison soft pastels al eens geprobeerd? Laat in een reactie hieronder weten wat je ervan vindt!

Meng je in het gesprek!

  1. Conny van Leeuwen schreef:

    Mooi pastelkrijt, zachter dan rembrandt. Mooie kleuren en maakt goede vlakken en smalle lijnen. Zeer tevreden en blij met mijn aankoop.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Winkelwagen
0
error: Alert: Content is protected !!