single.php

PanPastel is een relatief nieuw product

Dit product komt uit Amerika en bestaat kortgezegd uit grote hoeveelheden pigmenten in een rond plastic bakje. Het doet een beetje denken aan make-up omdat je PanPastel aanbrengt met speciale sofft tools sponsjes. Ieder bakje bevat 9 ml aan PanPastel en dat is 40% meer dan een gemiddeld pastelkrijtje. Je kan dus heel lang met 1 kleur.

De reden dat ik dit product interessant ben gaan vinden is dat het goed te gebruiken is in combinatie met pastelpotloden. Ik gebruik voornamelijk pastelpotloden en zet daarmee ook mijn basislaag op. Omdat krijt een te dikke laag maakt kan ik er moeilijk overheen tekenen. Met PanPastel is dit anders. Je brengt met PanPastel dunne laagjes aan en dit is ook aan te raden. Zet je kleur in 2 á 3 laagjes op in plaats van teveel in één laag op papier te smeren. Met de dunne laagjes brengt je kleur steeds een stukje meer naar voren zodat je daarna nog goed met pastelpotloden overheen tekenen. Ideaal voor het opzetten van je basislaag dus!

panpastels

Bij het aanbrengen van pastelkrijt moet je vaak nog het krijt uitsmeren om het mooi in het papier te vegen. Bij PanPastel breng je het aan met een sponsje en heb je direct dit effect. Dus 1 handeling minder.

Nog een voordeel van PanPastel

Is hoe schoon het werkt. Het wordt aangeraden om met de sofft tools sponsjes te werken in plaats van met je vingers. En ik moet zeggen dit werkt ook een stuk beter. De sponsjes pakken het pastel goed op en je brengt het vervolgens heel makkelijk aan op je papier. Wattenstaafjes bijvoorbeeld neemt teveel pastel op waardoor je daarna nauwelijks wat op papier krijgt. Het is dus aan te raden met deze sofft tools te werken. Bovendien zijn ze in alle maten en vormen te krijgen en heb je al gauw je favorieten waar je graag mee werkt.

PanPastels geven ook minder stof dan de meeste pastelkrijt, dus je houdt makkelijker je papier schoon.

Let bij het gebruik van de sponsjes wel op!

Zet niet teveel druk op het sponsje bij het aanbrengen van het pastel op je papier, anders slijt je sponsje te snel! Op sommige papiersoorten is het uiteindelijke slijten niet te voorkomen, maar aai altijd met je sponsjes in plaats van te drukken.
Panpastel sponsjes maak je schoon door ze simpelweg af te vegen aan een keukenpapiertje of onder de kraan met zeep, daarna goed laten drogen.

Meer weten over PanPastel? Ik heb een cursus video gemaakt waarin ik voordoe hoe je een papegaai tekent met pastelpotloden en PanPastels!

Alle kleuren van PanPastel bekijken? Klik hier voor een overzicht van alle kleuren of bestel rechtstreeks vanaf de kleurkaart in de webshop.

Tip: Gebruik de PanPastel trays om je PanPastels makkelijker op te bergen.

Meng je in het gesprek!

 1. Ria Craanen schreef:

  Goedenavond,ik zou graag willen weten welk merk pastel potloden het beste werken over panpastel,voordat ik een doos bestel.
  Kan me voorstellen dat de een makkelijker kleur afgeeft dan de ander over de onderlaag.
  Hoop van je te horen.

  Met hartelijke groet,Ria

  1. Anne-Baukje schreef:

   Hallo Ria, de zachtere potloden werken het beste: stabilo, koh i noor en caran dache.

 2. Tanja schreef:

  Goedemiddag,
  Kunt u mij vertellen welk soort papier het meest geschikt is?
  Alvast bedankt.
  Groetjes Tanja

  1. Anne-Baukje schreef:

   Goedemiddag Tanja, ik werk zelf het liefst op pastelmat van Clairefontaine. Maar je kan panpastel ook gebruiken op anders pastelpapier zoals Canson mi teintes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
0
error: Alert: Content is protected !!